Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
KultuNaut
Kulturkalender i Ishøj
 
Musik
ALKYMIST release
September Sound
In Comes My Love
 
Teater
PEEPS
 
Udstilling
Next Level
Bjørn Eriksen: KVINDER!
 
Film
BlacKkKlansman
Bare Juliet
Iqbal & Den indiske juvel
 
Diverse
EARTHBOUND

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bjørn Eriksen: KVINDER!

kilde: KultuNaut
Fre. 20. apr. 2007Maleren Bjørn Eriksen fejrer sit 30 års jubilæum som billedkunstner med en separatudstilling i Galleri Jytte Arntzen, bestående udelukkende af billeder med kvinden som motiv. Ferniseringen finder sted fredag den 11. maj 2007 kl. 17-20 og udstillingen er herefter åben fra 12. - 24. maj.

Kvinder! Frodige, sanselige og skulpturelle. Skåret ud af så rene og skarpe skalaer på paletten, at de nærmer sig primærfarver. Sådan tager kvinderne sig ud på den ekspressive billedkunstner Bjørn Eriksens 30 års jubilæumsudstilling i Galleri Jytte Arntzen.

Bjørn Eriksen, som boede på Færøerne fra han var 17-26 år, ligner ikke nogen anden figurativ maler i Danmark. Og han ligner i dag dybest set ikke den maler, han var op til omkring 2003-4. I lighed med mange færøske kunstnere starter Bjørn Eriksen for 30 år med at beskrive de færøske landskaber, de farverige huse ved fjordene, havet og de mørke fjelde. Naturmaleriet, som han selv oplever som lidt af en tvungen belastning, lægger han dog bag sig, da han kommer til Danmark.

Her gør han sig stille og roligt bemærket med sine egenartede, psykologiske, foruroligende, knugende, konfliktfyldte masker og portrætskildringer og ikke mindre knudrede kroppe. Få har som Bjørn Eriksen været i stand til at mejsle den indre tragedie ind i portrætterne, som i mange år males med dyster og dristig kontrasterende kolorit. Billederne er stærke. Men de er ikke altid just imødekommende.

I 2004 genoptager Bjørn Eriksen interessen for figuren og begynder at løsne op både motivisk og i koloritten. De billeder, Bjørn Eriksen maler i dag, er langt renere i formsproget og signalerer en lysere sindsstemning end tidligere, figurerne er i fokus, ofte overdimensionerede og særdeles frodige, mens man skal gå nærmere på for at iagttage portrætternes i dag lette, forløste udtryk.

Betagende er især Bjørn Eriksens enestående evne til at tæske farverne helt ud i alt, hvad de kan trække og til at få kontraster i en så indlysende dialog med hinanden, at man siger: Selvfølgelig!

Bjørn Eriksen er både en meget moderne billedkunstner og en klassisk maler, der trækker linier tilbage til både danske forgængere, som Lundstrøm i former, og Weie i det lette og legende. Men man kan også spore inspiration fra Matisse, når det kommer til de skarpe farver, og Picasso, når det drejer sig om tolkningen af kvindens sensualitet og flertydighed.

"Bjørn Eriksen står for mig som en af den danske kunstscenes mest suveræne tolkere af kvinden som tema, og der har derfor ikke været tvivl i mit sind om, at hans 30 års jubilæumsudstilling udelukkende skulle vise denne side af hans kunst", fortæller gallerist Jytte Arntzen, der ser frem til udstillingen med både glæde og spændning.

Tid & sted
12. - 24. maj 2007
Galleri Jytte Arntzen
Østerbrogade 52
2100 København Ø
Åbningstider tirsdag-søndag kl. 15-18. Mandag lukket.

Læs mere på: www.jyttearntzen.com

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen